Клавир на поклон

Након великог регионалног конкурса Културни елемент је донирао Културном центру у Горњем Милановцу полуконцертни клавир!
Љубазном донацијом лекарске породице Секулић, организација је добила полуконцертни клавир који је желела да додели некоме коме је заиста потребан. Зато смо отворили конкурс, на који се пријавило више од 300 појединаца, али и значајан број институција из пет земаља. Анализирајући пријаве донели смо одлуку да би овај инструмент требало да буде вишеструко користан и да на њему треба да свирају и уче генерације, а не само појединац. Такође, жеља неше организације је да подржимо и помогнемо оне који се већ исконски труде да културу Србије обогате и промене, побољшају и унапреде, и поред тешке и проблематичне ситуације у којој се сви налазимо. Након темељног прегледа свих пријава одлучили смо да се клавир додели Културном центру Горњи Милановац. Нашој акцији прикључио се и господин Борис Врбанец, који је у својој радионици бесплатно репарирао и уредио клавир, на чему му се неизмерно захваљујемо.
Примопредаја, којој су присуствовали бројни новинари одржана је 14.октобра 2015. године у Модерној галерији Културног центра Горњи Милановац. Том приликом публици су се обратили Тадија Милетић у име Културног елемента и Драган Арсић директор Културног центра. Церемонија примопредаје употпуњена је наступом Анђеле Јовићевић, ученице петог разреда Музичке школе "Др Војислав Вучковић" из Чачка, која је својим виртуозним свирањем у најлепшем издању приказала новопристигли инструмент.