Изложбе

Изложба "Траг генерација"

Изложба под називом "Траг генерација" била је представљена пред београдском публиком од 25. новембра 2015. године до 11. јануара 2016. године у Конаку кнегиње Љубице. Преко тридесет породица приложило је на десетине предмета из своје породичне историје и тако нам показало шта је то што су они чували генерацијама. Међу предметима знаменитих појединаца попут Персиде Карађорђевић Ненадовић нашли су се и лични детаљи породичне традиције наших савременика попут глумца Ивана Босиљчића, драматурга и редитеља Синише Ковачевића, глумице Љиљане Благојевић, диригента Весне Шоуц, соло певача Оливера Њега, пијанисте Николе Рацкова, и многих других. У периоду трајања изложбе, Тадија Милетић је одржао је низ ауторских вођења кроз ову поставку. Вођењу је између осталих присуствовало и неколико група странаца, а након њих и глумац Иван Босиљчић са супругом Јеленом Томашевић и породицом. Културни елемент реализовао је ову изложбу у сарадњи са Музејом града Београда.

АУТОРСКИ ТИМ
Аутор: Тадија Милетић

Продукција: Вук Милетић
Графичка припрема, фотографија и дизајн: Иван Плазачић
Односи са јавношћу: Нада Јефтенић

ПОРОДИЦЕ
Дебељак, Босиљчић, Ковачевић, Благојевић, Салаћанин, Седлар, Најхолд, Салом, Тошковић, Чубриловић, Милетић, Стојановић, Здравковић, Стефановић, Марковић, Хаџић, Ненадовић, Игњатовић, Раденковић, Вукановић, Живчић, Вујић, Јованов, Њего, Рацков, Лалић, Боровић, Шоуц, Бралић, Дракулић, Јовић, Ковачевић, Павловић

Културни елемент се захваљује одбору за културу Општине Земун, који су омогућили реализацију пројекта, као и Дини Чубриловић, Ивану Дебељаку, Срђану Милетићу, Марини Милетић, и представницима Музеја града Београда на свесрдној помоћи у припреми изложбе.