КОНЦЕРТ ПОБЕДНИКА 2019.

1 13Организација Културни елемент у сарадњи са Коларчевим народним универзитетом организује концерт победника на коме ће се представити најбољи такмичари са овогодишњег 16. Међународног такмичења соло певача „Лазар Јовановић“.

Опширније: КОНЦЕРТ ПОБЕДНИКА 2019.

Концерт - предавање "ГОСПОЂИЦА ЗА КЛАВИРОМ"

1 5Након веома успешног и посећеног првог концерта- предавања одржаног у децембру 2017. године, уследио је још један. У Конаку кнегиње Љубице, у среду, 24. јануара 2018, у 19 часова, одржан је концерт-предавање „Госпођица за клавиром”, као део пратећег програма актуелне изложбе „Анастас Јовановић - Уметност и нови медији”.

Опширније: Концерт - предавање "ГОСПОЂИЦА ЗА КЛАВИРОМ"

Концерт-предавање "САЛОНСКА МУЗИКА У ЖИВОТУ СРПСКОГ ГРАЂАНСТВА"

1 3У суботу, 23. децембара у 19ч у Конаку кнегиње Љубице, професор др Срђан Тепарић, и пијанисткиња Дина Чубриловић, приредили су концерт-предавање о салонској музици у животу српског грађанства.

Опширније: Концерт-предавање "САЛОНСКА МУЗИКА У ЖИВОТУ СРПСКОГ ГРАЂАНСТВА"

Андрић - портрет и звук

У суботу, 9. децембра у Музеју Иве Андрића (Андрићев венац 8/I) Kултурни елемент у сарадњи са Mузејем града Београда приредио је уметнички програм “Андрић - портрет и звук”. Уметнички програм припремљен је у част обележавања годишњице од добијања Нобелове награде  (10. Децембар 1961. године). На овом догађају који се у стану Иве Андрића, у коме је писац, са супругом Милицом Бабић, живео од 1958. године наступио је клавирски квартет “Анимато”, као и наш познати глумац Тихомир Тика Станић. Већ на самом почетку, публика је занемелна пред уверљивим извођењем Тихомира Станића, који је додатно био појачан због невероватне физичке сличности између Андрића и Станића. Чланице ансамбла “Анимато” изводиле су романтичне композиције раскошног звука. Клавирски квартет Турине подсетио нас је на шпанске вечери и “Разговоре с Гојом”, док је Бриџова Фантазија осликавала Андрићев бег од самоће у концертне сале испуњене жамором публике и музиком.

Концерти у атељеу - Амалиа Милер

Само 24 часа након првог концерта и наступа Музичке школе Мокрањац, под организацијом Културног елемента и Музеја града Београда одржао се и други концерт у оквиру програма "Концерти у атељеу". У недељу, 3. децембра у 19 часова пред београдском публиком наступила је Амалиа Милер.
Пројекат подржан од стране Општине Врачар.
Фото: AV TEAM PRODUCTION

Концерти у атељеу - Музичка школа Мокрањац

Културни елемент и Музеј града Београда организовали су концерте у Музеју Паје Јовановића (Музеј Паје Јовановића). На првом концерту у суботу 2. децембра у 19 часова наступили су ученици Музичка школа Мокрањац са одсека за традиционално певање и свирање заједно са својим професором Милошем Николићем. У прелепом камерном амбијенту публика је слушала традиционалне народне мелодије и звуке традиционалних српских инструмената.
Пројекат подржан од стране Општине Врачар.
Фото: AV TEAM PRODUCTION

Црвени октобар

1У сарадњи са Музејем града Београда, a у оквиру отварања треће концертне сезоне организације Културни елемент „Музички сводови Београда“, дана 29. октобра 2017. године са почетком у 20 часова у Музеју града Београда у Ресавској одржан је перформанс под називом "Црвени октобар".

Опширније: Црвени октобар

Едиција „Победници“

edicija pobedniciТоком јуна месеца2017. године, организација Културни елемент започела је едицију „Победници“, која је осмишљена тако да се кроз њу представе најбољи соло певачи са 14. Међународног такмичења соло певача „Лазар Јовановић“. Кроз серију концерата Културни елемент је желео да прикаже све оне који су се својим квалитетом посебно истакли. У великој конкуренцији од преко стотину такмичара издвојили су се: Милена Дамњановић, Мина Глигорић и Матеј Предојевић

Опширније: Едиција „Победници“

Са колена на колено

sakolenanakolenoНа иницијативу Народног музеја у Београду и манифестације "Музеји Србије, од 10 до 10" Културни елемент је организовао још једно музичко вече у Музеју Вука и Доситеја. У складу са Вуковим и Доситејевим деловањем на очувању и неговању народног језика и наслеђа представили смо младе уметнике, ученике Музичке школе "Мокрањац", специјализоване за извођење српске традиционалне музике.

Опширније: Са колена на колено

Амадеус

MOCART PLAKAT. smallНакон великог успеха концерта-представе о Чајковском под под називом Quod Fatum, Културни елемент у сарадњи са Музејем града Београда у оквиру сезоне „Музички сводови Београда“ је извео још једну концерт-представу из циклуса „Портрети композитора“. Кроз писма и музику, на првом спрату Конака кнегиње Љубице публици је представљена личност, али и стваралаштво једног од најгенијалнијих композитора у историји.

Опширније: Амадеус

Зимско путовање

Zimsko putovanje plakat koncertaУ сарадњи са Музејем града Београда a у оквиру концертне сезоне организације Културни елемент „Музички сводови Београда“, дана 26. марта 2017. године са почетком у 20 часова у Конаку кнегиње Љубице пред крцатом салом под сводовима одржан је концерт под називом "Зимско путовање". На програму је био познати циклус Франца Шуберта - Зимско путовање. Програм су извели гости из Немачке, баритон интернационалне каријере Јулиан Орлисхаузен, као и наш прослављени пијаниста са сталним боравком у Келну, Борис Радуловић. Публика је присуствовала посебном дешавању, специфичном путовању возом током којег је изведен цео циклус Шибертових песама. На самом почетку кондуктерка је проверавала карте путницима, а гости су путовали зимским крајем, уживајући у музици и снежним пределима.

Опширније: Зимско путовање

Портрети композитора

Cover photoУ жељи да публици понудимо разноврсне и атрактивне концерте, креирали смо програмску целину Портрети композитора у којој ћемо кроз концерте- представе представити неке од најзначајнијих композитора из сфере класичне музике. Уједињујући на сцени музичаре и глумце, приказаћемо композиторе, њихово стваралаштво и бурне животне приче кроз писма која су писали драгим и блиским људима око себе.

Опширније: Портрети композитора

Записи пред сан

Cover photoУ суботу, 15. септембра у Музеју Вука и Доситеја концертом ''Записи пред сан'' свечано је затворена серија летњих концерата и манифестација ''Музеј у срцу града''! На концерту који је остварен кроз сарадњу Културног елемента и Народног музеја наступио је вишеструко награђивани хармоникаш Марко Лукић.

Опширније: Записи пред сан

Делић душе

Cover photoУ оквиру нове сарадње са Културним центром ''Кућа краља Петра I'', Културни елемент је приредио концерт музичког састава Отрочента. Концерт који смо назвали Делић душе, одржан је у суботу, 20. августа 2016. године, у 20 часова, у Кући краља Петра I.

Опширније: Делић душе

Quod Fatum

Cover photoУ оквиру сезоне '' Музички сводови Београда'' Културни елемент и Музеј града Београда су припремили јединствен концерт "Quod Fatum" посвећен Чајковском и његовом пријатељству са Надеждом фон Мек.

Опширније: Quod Fatum

Аркадијска идила

Cover photoКонцертом ''Аркадијска идила'', који се одржао у четвртак 28. јула са почетком у 20ч, представили смо трио ''Алконост" који чине: сопран Јована Чуровић, флаутисткиња Ана Радоичић и пијанисткиња Дина Чубриловић.

Опширније: Аркадијска идила

Сарадња са Народним музејом

Cover photoПочетком јула месеца 2016. године, на позив Народног музеја у Београду отпочеле су летње музичке вечери и наша нова сарадња са Народним музејем. У прелепом амбијенту Музеја Вука и Доситеја - малој уметничкој оази, у самом срцу града, Културни Елемент је приредио неколико концерата, а у плану је и наставак сарадње са ове две значајне институције.

Опширније: Сарадња са Народним музејом

Гласови под сводовима

Cover photoУ оквиру концертне сезоне „Музички сводови Београда“ Музеја града Београда и организације Културни елемент, у Конаку кнегиње Љубице је у суботу 25. јуна у 20 часова наступио знаменити британски хор „Voce chaimber choir“ из Лондона, под диригентском палицом светски признатог диригента Сузи Дигби.

Опширније: Гласови под сводовима

"Музички сводови Београда" и STAR HARPS - До краја света

3У оквиру концертне сезоне Културног елемента "Музички сводови Београда" у Конаку кнегиње Љубице је остваерна сарадња са 15-им интернационалним фестивалом харфе. На другом концерту у низу 19. маја у 20ч одржан је концерт под називом "До краја света".

Опширније: "Музички сводови Београда" и STAR HARPS - До краја света

Меланхолија

Cover photoНакон великог успеха првог концерта, Културни елемент је наставио са реализацијом атипичних и интересантних концертних активности у оквиру сезоне ''Музички сводови Београда''.

Опширније: Меланхолија

Дирер као инспирација

Cover photoКонцертом ''Дирер као инспирација'' 26. септембра са почетком у 19ч свечано смо отворили сезону под називом ''Музички сводови Београда''. На том концерту смо представили ансамбл Београдски барок који је свирао композиције с немачког говорног подручја из периода раног барока.

Опширније: Дирер као инспирација

Музички сводови Београда

Cover photoУз жељу да публици понуди разноврсне и атрактивне концерте, као и ново, још невиђено искуство Културни елемент је покренуо низ концертних активности у сарадњи са Музејем града Београда. Сједињујући музику са другим уметностима, идеја ове сезоне је да сваки од концерата буде приказан као својеврсна уметничка форма

Опширније: Музички сводови Београда