Штуке су долетеле у зору

У уторак 20. јуна 2017. године, у Конаку кнегиње Љубице перформансом „Штуке су долетеле у зору...“ Културни елемент је свечано затворио изложбу „Београдско сајмиште – повратак у будућност“. Кроз перформанс који је представљао спој музике и плеса и који директно кореспондира са самом изложбом, Културни елемент је желео да прикаже велику машинерију која се надвила над Београдом и оставила трајне и неизбрисиве последице. Перформанс је конципиран са уверењем да се жртве и све трагично прекинуте судбине не смеју заборавити, а прича о Сајмишту и уништеној нади мора поново испричати.

Учесници:
Ана Спремић и Дина Чубриловић, клавир четвороручно

Плесачи:
Јована Стојић
Никола Каловић
Георгије Грбић

Велика макета авиона:
Уметнички атеље Артестре  

Режија: Тадија Милетић

Фотографије: Иван Плазачић и Сара Караћ

„Plaisir d'amour“

Пројектом "Plaisir d'amour" који се одржао 29. октобра 2016. године  у Музеју града Београда, а у оквиру Октобарског салона, Културни елемент и Музеј града Београда свечано су отворили другу по реду сезону ''Музички сводови Београда''.
Уједињујући музику, театар и покрет, а у симбиози са идејом овогодишњег Октобарског салона, музичко-сценски перформанс „Plaisir d'amour“ представља пламен натприродне љубави. Инспирисани познатом песмом композитора Жан-Пол-Егид Мартинија, на стихове Жан-Пјер Кларис де Флоријана ауторски тим композитор Иван Плазачић, редитељ Тадија Милетић и кореограф Марина Милетић креирали су корео-музичко дело рефлектујући питање које се већ вековима намеће: „Да ли је љубав обузета жаром осуђена на неумитно пропадање?“
Ауторски тим
Композитор : Иван Плазачић
Редитељ : Тадија Милетић
Кореограф : Марина Милетић

Солисти : Марина Милетић и Милош Живановић

Плесачи : Георгије Грбић и Никола Каловић

Ансамбл ''Музички сводови'':
Александар Врбић, виолина     
Ана Радоичић, флаута
Растко Узуновић, кларинет
Нађа Петровић, виолончело
Невена Пегаз, виолончело
Ана Спремић, клавир
Иван Плазачић, диригент

Српску изворну песму ''У башти ми ружа цвета'' у сопственој обради изводио је глумац Предраг Милетић. Стихове песме Ксеније Зечевић ''Ноћ блудних стијена'' говорила је глумица Тамара Радовановић.

Костимски детаљи: Атеље „Артестре“ Мина и Нина Чубриловић

Организациони тим: Дина Чубриловић, Тамара Ракић

Културни елемент у Меркатор Хипермаркету

Културни елемент је у сарадњи са пројектом Тајна Београда - Чувари Тајне пред нову годину наступио у Меркатор Хипермаркету, и изненадио посетиоце и купце. Изводили су композицију "Тренутак у времену" аутора Тадије Милетића.
АУТОРСКИ ТИМ
Редитељ и композитор: Тадија Милетић

Монтажа: Ненад Пирнат
Видео материјали: Иван Плазачић
Фотографије:  Хаџи Иван Тошковић

Музичари
 Флаута: Ана Радоичић, Маја Томашевић
Саксофон: Георгије Грбић
Тромбон: Сашка Вељовић
Тарабука: Стефан Манчић
Прапорци:Марија Јевтић
Гитара: Алекса Тарабановић
Виолина: Маша Љотић, Александар Врбић
Виола: Јован Митић, Јелена Вукотић
Виолончело: Јована Радојковић, Анамарија Илић

Буђење фестивала

Cвечано отварање 40. Фестивала монодраме и пантомиме.
„Буђење фестивала“ представља посебну манифестацију којом се на јединствен и другачији начин обележава јубилеј Фестивала монодраме и пантомиме. Буђење фестивала је културно уметничко дешавање које кроз музички перформанс позива случајне пролазнике да постану део велике уметничке поворке. Велики број учесника, обучених у бело изводи композицију Тадије Милетића "Културна опсесија", у пратњи музичког ансамбла и хора. Сви заједно карневалски пролазе Земунским кејом, а уз њих су и други сценски уметници, фестивалске заставе, пантомичари, аниматори и други који уз музику, глуму и интеракцију позивају случајне посматраче да им се придруже у обележавању овогодишњег јубилеја фестивала. Сви су били у белом, у идеји да су култура и уметност чисти и невини, а да је право уметничко достигнуће у својој савршености скоро недостижно. Солиста Јована Чуровић на челу колоне носи пламен уметности којим се „буди“ овогодишњи јубиларни 40. Фестивал. Буђење фестивала је друго извођење ауторског пројекта Тадије Милетића "Буђење", док је прво извођење било 2013. године у Кнез Михаиловој улици у Београду.

АУТОРСКИ ТИМ
Редитељ и композитор: Тадија Милетић

Солиста: Јована Чуровић, сопран

Музичари:
Ана Радоичић - Флаута
Стефан Манчић - Хармоника
Георгије Грбић - Тарабука
Ана Милановић - Виолина
Алекса Тарабановић - Гитара

Пантомимичари:
Милош Милић, Анђела Крвавац

Хористи:
Игор Андрић, Иван Плазачић - бас
Срђан Милетић - баритон
Марко Живковић, Иван Дебељак - тенор
Александра Јовановић, Невена Ђорђевић, Сара Стефановић - сопран
Јована Јовићевић - алт

Штуле: Сања Радуловић

Носачи застава и лутака:
Илија Вишњић, Милош Дмитровић, Страхиња Чуровић, Душан Милутиновић, Душан Недељковић, Михајло Маринковић, Александар Петровић, Далибор Ранђеловић, Никола Катић, Сергије Андријевић, Славен Андријевић

Фотографија: Зденко Штромар
Камера: Иван Тошковић и Слободан Бибић

Буђење културе

Буђење културе у центру престонице.
У циљу презентације културних вредности и значаја уметности, организација Културни Елемент је 25. јуна 2013. године у Кнез Михаиловој улици у центру Београда извела перформанс "Буђење Културе", у сарадњи са својим члановима и бројним пријатељима. Извевши композицију "Културна опсесија", млади уметници су желели да искажу свој став да је култура неопходна, свеобухватна и лепа. Сви су били у белом, у идеји да су култура и уметност чисти и невини, а да је право уметничко достигнуће у својој савршености скоро недостижно.

АУТОРСКИ ТИМ
Идеја, режија и композиција: Тадија Милетић
Кореографија: Милан Рус и Марина Милетић
Продукција: Вук Милетић
Медији и ПР: Нада Јефтенић
Фотографија: Немања Секулић
Камера: Дејан Близањац и Глорија Бобинац