Milica Jević Drndarević

Milica Jević Drndarević, rođena je 1985. godine u Pančevu. Baletsku školu „Lujo Davičo“ u Beogradu završila je 2004. Iste godine je postala stalni član Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu.
     Kao jedan od vodećih baletskih umetnika na ovim prostorima Milica u svojoj matičnoj kući interpretira istaknute solističke i prve role u celokupnom repertoaru, od klasičnog i neoklasičnog do savremenog baleta, a od 2012. godine je i zvanično u zvanju prvog soliste. Pored matične kuće, nastupa u Bitef dens kompaniji i Teatru Madlenianum. Sarađivala je sa mnogim domaćim i inostranim koreografima, usavršavajući različite igračke tehnike i forme.
    Radila je koreografije za različite kulturne događaje, za poetsko-koreografski prikaz "U kubu", koautor je celovečernje baletske predstave "Raskršće", kao i koreograf prestave koja je na stalnom repertoaru Nadonog pozorišta ''Proces ili nikom ovde nije stalo do Jozefa''. Među dosadašnjim priznanjima izdvajaju se Nagrada grada Beograda (ansambl baleta Ko to tamo peva), Nagrada „Dimitrije Parlić“ (ansambl baleta Šest plesova), Nagrada „Ohrabrenje“ na Festivalu koreografskih minijatura (predstava Raskršće). Diplomirala je umetničku produkciju.