Nikola Kalović

Stručni saradnik

Nikola Kalović je rođen 7. avgusta 1992. godine u Gornjem Milanovcu. Završio je gimnaziju „Takovski ustanak“ gde je pokazao veliko intersovanje za projekte i aktivnosti u okviru plesa, pozorišta i muzike. Kao ljubitelj jezika najviše se posvetio učestvovanju u projektima koje su kroz jezik promovisale kulturu kako našeg naroda, tako i naroda drugih zemalja. Neki od tih projekata su večeri francuskih šansona, mjuzikl „Mamma Mia“ (na engleskom), pozorišna adaptacija Šekspirovih dela (na engleskom).

Nakon završene srednje škole seli se u Beograd gde upisuje francuski jezik, književnost i kulturu na katedri za Romanistiku. Pored učestvovanja u različitim kulturnim dešavanjima u okviru dana frankfonije postaje i član amaterske pozorišne trupe sa matične katedre „Les je m’en foutistes“ u vođstvu profesorke Brigitte Mladenović. Predstave u kojima je učestvovao „L’unification des deux Cor ées“ i „Small Talk“ davale su se u Beogradu, Temišvaru i Ljubljani.

Godine 2016. Nikola Kalović postaje deo organizacionog tima dešavanja Kulturnog Elementa u okviru sezone „Muzički Svodovi Beograda“, ali i učesnik u projektu „Plaisir d’Amour“, koji se odigrao u sklopu festivala „Oktobarski Salon“, a ubrzo potom, 16. decembra postaje i zvanični član organizacije.

nikola.kalovic@kulturnielement.org

Socials

Leave a Reply

Your email address will not be published.