Klavir na poklon

Nakon velikog regionalnog konkursa Kulturni element je donirao Kulturnom centru u Gornjem Milanovcu polukoncertni klavir!
Ljubaznom donacijom lekarske porodice Sekulić, organizacija je dobila polukoncertni klavir koji je želela da dodeli nekome kome je zaista potreban. Zato smo otvorili konkurs, na koji se prijavilo više od 300 pojedinaca, ali i značajan broj institucija iz pet zemalja. Analizirajući prijave doneli smo odluku da bi ovaj instrument trebalo da bude višestruko koristan i da na njemu treba da sviraju i uče generacije, a ne samo pojedinac. Takođe, želja neše organizacije je da podržimo i pomognemo one koji se već iskonski trude da kulturu Srbije obogate i promene, poboljšaju i unaprede, i pored teške i problematične situacije u kojoj se svi nalazimo. Nakon temeljnog pregleda svih prijava odlučili smo da se klavir dodeli Kulturnom centru Gornji Milanovac. Našoj akciji priključio se i gospodin Boris Vrbanec, koji je u svojoj radionici besplatno reparirao i uredio klavir, na čemu mu se neizmerno zahvaljujemo.
Primopredaja, kojoj su prisustvovali brojni novinari održana je 14.oktobra 2015. godine u Modernoj galeriji Kulturnog centra Gornji Milanovac. Tom prilikom publici su se obratili Tadija Miletić u ime Kulturnog elementa i Dragan Arsić direktor Kulturnog centra. Ceremonija primopredaje upotpunjena je nastupom Anđele Jovićević, učenice petog razreda Muzičke škole "Dr Vojislav Vučković" iz Čačka, koja je svojim virtuoznim sviranjem u najlepšem izdanju prikazala novopristigli instrument.