Izložbe

Izložba "Trag generacija"

Izložba pod nazivom "Trag generacija" bila je predstavljena pred beogradskom publikom od 25. novembra 2015. godine do 11. januara 2016. godine u Konaku kneginje Ljubice. Preko trideset porodica priložilo je na desetine predmeta iz svoje porodične istorije i tako nam pokazalo šta je to što su oni čuvali generacijama. Među predmetima znamenitih pojedinaca poput Perside Karađorđević Nenadović našli su se i lični detalji porodične tradicije naših savremenika poput glumca Ivana Bosiljčića, dramaturga i reditelja Siniše Kovačevića, glumice Ljiljane Blagojević, dirigenta Vesne Šouc, solo pevača Olivera Njega, pijaniste Nikole Rackova, i mnogih drugih. U periodu trajanja izložbe, Tadija Miletić je održao je niz autorskih vođenja kroz ovu postavku. Vođenju je između ostalih prisustvovalo i nekoliko grupa stranaca, a nakon njih i glumac Ivan Bosiljčić sa suprugom Jelenom Tomašević i porodicom. Kulturni element realizovao je ovu izložbu u saradnji sa Muzejom grada Beograda.

AUTORSKI TIM
Autor: Tadija Miletić

Produkcija: Vuk Miletić
Grafička priprema, fotografija i dizajn: Ivan Plazačić
Odnosi sa javnošću: Nada Jeftenić


Porodice: Debeljak, Bosiljčić, Kovačević, Blagojević, Salaćanin, Sedlar, Najhold, Salom, Tošković, Čubrilović, Miletić, Stojanović, Zdravković, Stefanović, Marković, Hadžić, Nenadović, Ignjatović, Radenković, Vukanović, Živčić, Vujić, Jovanov, Njego, Rackov, Lalić, Borović, Šouc, Bralić, Drakulić, Jović, Kovačević, Pavlović

Kulturni element se zahvaljuje odboru za kulturu Opštine Zemun, koji su omogućili realizaciju projekta, kao i Dini Čubrilović, Ivanu Debeljaku, Srđanu Miletiću, Marini Miletić, i predstavnicima Muzeja grada Beograda na svesrdnoj pomoći u pripremi izložbe.