Muzika

Edicija „Pobednici“

Petrić.Tokom juna meseca2017. godine, organizacija Kulturni element započela je ediciju „Pobednici“, koja je osmišljena tako da se kroz nju predstave najbolji solo pevači sa 14. Međunarodnog takmičenja solo pevača „Lazar Jovanović“. Kroz seriju koncerata Kulturni element je želeo da prikaže sve one koji su se svojim kvalitetom posebno istakli. U velikoj konkurenciji od preko stotinu takmičara izdvojili su se: Milena Damnjanović, Mina Gligorić i Matej Predojević Petrić.

Prvi u nizu koncerata bio solistički koncert Milene Damnjanović, koji se održao u petak 9. juna u Galeriji Progres sa početkom u 20 časova. Ujedno, ovim koncertom Milena Damnjanović je završila osnovne studije na FMU u Beogradu. Klavirski saradnik na ovom koncertu bio je pijanista Vladimir Gligorić, a gosti koncerta su bile mlade flautiskinje : Daliborka Malenić, Vesna Mitar i Danica Ilić.

Sledeći u nizu koncertaa biće solistički koncert u Narodnoj biblioteci Srbije, 24. juna u 18 časova na kome će mladi sopran, Mina Gligorić izvoditi solo pesme nemačkih autora.

Na poslednjem koncertu iz edicije „Pobednici“ nastupiće tenor iz Hrvatske Matej Predojević Petrić. Njegov resital planiran je za sredu, 28. jun u 18 časova.