Štuke su doletele u zoru

U utorak 20. juna 2017. godine, u Konaku kneginje Ljubice performansom „Štuke su doletele u zoru...“ Kulturni element je svečano zatvorio izložbu „Beogradsko sajmište – povratak u budućnost“. Kroz performans koji je predstavljao spoj muzike i plesa i koji direktno korespondira sa samom izložbom, Kulturni element je želeo da prikaže veliku mašineriju koja se nadvila nad Beogradom i ostavila trajne i neizbrisive posledice. Performans je koncipiran sa uverenjem da se žrtve i sve tragično prekinute sudbine ne smeju zaboraviti, a priča o Sajmištu i uništenoj nadi mora ponovo ispričati.

Učesnici:
Ana Spremić i Dina Čubrilović, klavir četvororučno

Plesači:
Jovana Stojić
Nikola Kalović
Georgije Grbić

Velika maketa aviona:
Umetnički atelje Artestre  

Režija: Tadija Miletić

Fotografije: Ivan Plazačić i Sara Karać

„Plaisir d'amour“

Projektom "Plaisir d'amour" koji se održao 29. oktobra 2016. godine  u Muzeju grada Beograda, a u okviru Oktobarskog salona, Kulturni element i Muzej grada Beograda svečano su otvorili drugu po redu sezonu ''Muzički svodovi Beograda''.
Ujedinjujući muziku, teatar i pokret, a u simbiozi sa idejom ovogodišnjeg Oktobarskog salona, muzičko-scenski performans „Plaisir d'amour“ predstavlja plamen natprirodne ljubavi. Inspirisani poznatom pesmom kompozitora Žan-Pol-Egid Martinija, na stihove Žan-Pjer Klaris de Florijana autorski tim kompozitor Ivan Plazačić, reditelj Tadija Miletić i koreograf Marina Miletić kreirali su koreo-muzičko delo reflektujući pitanje koje se već vekovima nameće: „Da li je ljubav obuzeta žarom osuđena na neumitno propadanje?“
Autorski tim
Kompozitor : Ivan Plazačić
Reditelj : Tadija Miletić
Koreograf : Marina Miletić

Solisti : Marina Miletić i Miloš Živanović

Plesači : Georgije Grbić i Nikola Kalović

Ansambl ''Muzički svodovi'':
Aleksandar Vrbić, violina     
Ana Radoičić, flauta
Rastko Uzunović, klarinet
Nađa Petrović, violončelo
Nevena Pegaz, violončelo
Ana Spremić, klavir
Ivan Plazačić, dirigent

Srpsku izvornu pesmu ''U bašti mi ruža cveta'' u sopstvenoj obradi izvodio je glumac Predrag Miletić. Stihove pesme Ksenije Zečević ''Noć bludnih stijena'' govorila je glumica Tamara Radovanović.

Kostimski detalji: Atelje „Artestre“ Mina i Nina Čubrilović

Organizacioni tim: Dina Čubrilović, Tamara Rakić

Kulturni element u Merkator Hipermarketu

Kulturni element je u saradnji sa projektom Tajna Beograda - Čuvari Tajne pred novu godinu nastupio u Merkator Hipermarketu, i iznenadio posetioce i kupce. Izvodili su kompoziciju "Trenutak u vremenu" autora Tadije Miletića.
AUTORSKI TIM
Reditelj i kompozitor: Tadija Miletić

Montaža: Nenad Pirnat
Video materijali: Ivan Plazačić
Fotografije:  Hadži Ivan Tošković

Muzičari
 Flauta: Ana Radoičić, Maja Tomašević
Saksofon: Georgije Grbić
Trombon: Saška Veljović
Tarabuka: Stefan Mančić
Praporci:Marija Jevtić
Gitara: Aleksa Tarabanović
Violina: Maša Ljotić, Aleksandar Vrbić
Viola: Jovan Mitić, Jelena Vukotić
Violončelo: Jovana Radojković, Anamarija Ilić

Buđenje festivala

Cvečano otvaranje 40. Festivala monodrame i pantomime.
„Buđenje festivala“ predstavlja posebnu manifestaciju kojom se na jedinstven i drugačiji način obeležava jubilej Festivala monodrame i pantomime. Buđenje festivala je kulturno umetničko dešavanje koje kroz muzički performans poziva slučajne prolaznike da postanu deo velike umetničke povorke. Veliki broj učesnika, obučenih u belo izvodi kompoziciju Tadije Miletića "Kulturna opsesija", u pratnji muzičkog ansambla i hora. Svi zajedno karnevalski prolaze Zemunskim kejom, a uz njih su i drugi scenski umetnici, festivalske zastave, pantomičari, animatori i drugi koji uz muziku, glumu i interakciju pozivaju slučajne posmatrače da im se pridruže u obeležavanju ovogodišnjeg jubileja festivala. Svi su bili u belom, u ideji da su kultura i umetnost čisti i nevini, a da je pravo umetničko dostignuće u svojoj savršenosti skoro nedostižno. Solista Jovana Čurović na čelu kolone nosi plamen umetnosti kojim se „budi“ ovogodišnji jubilarni 40. Festival. Buđenje festivala je drugo izvođenje autorskog projekta Tadije Miletića "Buđenje", dok je prvo izvođenje bilo 2013. godine u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

AUTORSKI TIM
Reditelj i kompozitor: Tadija Miletić

Solista: Jovana Čurović, sopran

Muzičari:
Ana Radoičić - Flauta
Stefan Mančić - Harmonika
Georgije Grbić - Tarabuka
Ana Milanović - Violina
Aleksa Tarabanović - Gitara

Pantomimičari:
Miloš Milić, Anđela Krvavac

Horisti:
Igor Andrić, Ivan Plazačić - bas
Srđan Miletić - bariton
Marko Živković, Ivan Debeljak - tenor
Aleksandra Jovanović, Nevena Đorđević, Sara Stefanović - sopran
Jovana Jovićević - alt

Štule: Sanja Radulović

Nosači zastava i lutaka:
Ilija Višnjić, Miloš Dmitrović, Strahinja Čurović, Dušan Milutinović, Dušan Nedeljković, Mihajlo Marinković, Aleksandar Petrović, Dalibor Ranđelović, Nikola Katić, Sergije Andrijević, Slaven Andrijević

Fotografija: Zdenko Štromar
Kamera: Ivan Tošković i Slobodan Bibić

Buđenje kulture

Buđenje kulture u centru prestonice.
U cilju prezentacije kulturnih vrednosti i značaja umetnosti, organizacija Kulturni Element je 25. juna 2013. godine u Knez Mihailovoj ulici u centru Beograda izvela performans "Buđenje Kulture", u saradnji sa svojim članovima i brojnim prijateljima. Izvevši kompoziciju "Kulturna opsesija", mladi umetnici su želeli da iskažu svoj stav da je kultura neophodna, sveobuhvatna i lepa. Svi su bili u belom, u ideji da su kultura i umetnost čisti i nevini, a da je pravo umetničko dostignuće u svojoj savršenosti skoro nedostižno.

AUTORSKI TIM
Ideja, režija i kompozicija: Tadija Miletić
Koreografija: Milan Rus i Marina Miletić
Produkcija: Vuk Miletić
Mediji i PR: Nada Jeftenić
Fotografija: Nemanja Sekulić
Kamera: Dejan Blizanjac i Glorija Bobinac