Организација Културни елемент је удружење регистровано у Србији под матичним бројем 28071299. Званична оснивачка адреса организације је Бродарска 48, Београд (Нови Београд), а канцеларија се налази у Згради Београђанка, Масарикова 5. Културни елемент поштује Ваше право на приватност и посвећен је безбедном третирању Ваших личних података. Културни елемент контролише обраду ваших личних података и осигурава да се они користе и чувају у складу са Општом уредбом ЕУ о заштити података о личности.

У даљем тексту објашњено је на који начин ће Културни елемент користити било које личне податке које прикупља о Вама и како их чува. Такође је објашњено како можете да контролишете податке којима Културни елемент располаже, укључујући и начин на који можете да ажурирате своје податке у случају да се они промене.

Давајући Вам јасне и детаљне информације о томе како Културни елемент користи Ваше личне податке ради свог легитимног интереса као и заштите Ваше приватности, омогућено је пружање персонализованијег искуства сваком од вас.

Које податке Културни елемент прикупља о Вама

Списак адреса

Културни елемент прикупља Ваше личне податке када одлучите да остварите контакт са организацијом. То се обично догађа када се пријавите за примање е-поште од Културног Елемента и пристанете да добијате вести о најновијим продукцијама, датумима турнеја и различитим активностима и пројектима организације. Културни Елемент користи МаилЦхимп платформу за доставу електронске поште и уз помоћ њихових алата прикупља статистичке податке који се тичу отварања е-поште и кликова који организацији помажу у пражењу и побољшању електронске поште. Више информација можете потражити у политици приватности компаније МаилЦхимп овде.

Подаци веб странице

Културни елемент чува вашу ИП адресу када користите веб локацију организације или услугу е-поште. Културни елемент такође прати начин на који публика користи веб страницу организације како би сваком посетиоцу понудио најбоље могуће искуство. Веб локација Културног елемента користи колачиће који чувају информације о Вашем понашању на мрежи, преференцијама и подешавањима, и вашем дигиталном кретању кроз веб локацију организације. Колачићи и евидентирање ИП адреса прикупљају се како би Културни елемент могао да прати промет на веб локацији и понавља статистику посетилаца путем Гоогле аналитике. Ови подаци се обрађују на начин који не идентификује ниједног појединца; у питању су анонимне информације које се чувају привремено. За више информација погледајте политику колачића Културног елемента.

Друштвени медији

У зависности од Ваших подешавања или политике приватности услуга друштвених медија попут Фацебоок-а, Инстаграм-а или Тwиттер-а, КултурнИ елемент може приступити Вашим личним подацима на тим налозима када нам пишете. Културни елемент такође прикупља и прати анонимне податке о својој публици на друштвеним медијима како би боље разумели профиле и понашање људи који се ангажују са организацијом на мрежи. За више информација о томе како да контролишете подешавања приватности за ове услуге, молимо Вас да прочитате Услове и одредбе релевантне платформе друштвених медија.

Дељење података

Организација Културни елемент уско сарађује са другим организацијама у Србији са којима има посебне и дугогодишње везе. С тим партнерима у Србији Културни елемент може склопити правни споразум о дељењу података и увиду у податке и добити извештаје о производњи путем СхоwСтатс-а (о величини резервације, о обрасцу резервација и други анонимних података изузев поштанских бројева). То пружа прилику организацији да боље разуме публику, локални и национални контекст, да измери и оцени начин на који наша публика реагује на различите маркетиншке активности како би осигурали да су те активности добро циљане, релевантне и ефикасне.

Лични подаци које Културни елеметн пореди и користи могу да укључују:

  • Пуно име
  • Пол
  • Контакт податке (телефонски бројеви, пуне адресе, адресе е-поште) за одређену регистрацију (радионице, аудиције)
  • Информације о равноправности прикупљене у нашем Упитнику о равноправности (нпр. При запошљавању)

Треће стране

Ваше податке Културни елемент такође може добити од трећих страна, као што су организације са којима Културни елемент закључује уговор. Те организације не би требало да преносе Културном елементу Ваше податке без Вашег знања и само у случају да су те информације потребне при извршавању уговора. Трећа страна ће Вам тражити дозволу за дељење Ваших података са Културним елементом у маркетиншке сврхе. Потребно је проверити њихову Политику приватности када дате своје податке да бисте у потпуности разумели начин на који ће они обрађивати и штитити Ваше податке.

Зашто Културни елемент сакупља информације од Вас

Лични подаци које дајете када се придружите листи е-поште Културног елемента користе се како бисте били у току са догађајима и активностима организације. Такође помаже организацији да боље разуме Ваше потребе и контактира Вас уколико треба да добије или пружи додатне информације.

Са ким Културни елемент дели Ваше податке

Будите сигурни да Ваше личне податке Културни елемент не дели ни са једном другом фирмом или трећом страном без Вашег пристанка. Подаци се никада не продају нити деле.

Колико дуго Културни елемент чува Ваше податке

Културни елемент ће чувати ваше личне податке онолико дуго колико је неопходно да би испунио сврху за коју су првобитно прикупљени. Ако сте дали сагласност за директан маркетинг, Културни елемент ће престати да обрађује ваше податке након што прими повлачење Вашег пристанка.

Како Културни елемент штити податке

Организација Културни елемент је посвећена заштити личних података које дајете. Културни елемент усваја јаке и одговарајуће технологије и политике, како би Ваше информације биле заштићене од неовлашћеног приступа и неправилне употребе. Мрежа Културног елемента је заштићена енкрипцијом.

Приступ Вашим личним подацима

Културни елемент жели да осигура да Ви имате контролу над Вашим личним подацима. Ви Имате одређена права према ЕУ законима о заштити података која могу бити подложна ограничењима и / или рестрикцијама.

У свакој е-пошти коју Вам Културни елемент пошаље постоји опција да се у било ком тренутку одјавите са листе примаоца или можете замолити да то уради организација слањем поруке на адресу info@kulturniеlement.org.

Уколико желите да измените податке које сте навели или мислите да су записи организације нетачни, пошаљите нам нове податке на info@kulturniеlement.orgкако би били ажурирани.

Промене у Политици приватности Културног елемента

Културни елемент настоји да редовно прати и ажурир Политику приватности. Политика приватности последњи пут је ажурирана 17. јуна 2020. године.