Politika kolačića

Politika kolačića

Kolačići su tekstualne datoteke koje sadrže malu količinu informacija koje se preuzimaju na vaš računar ili Internet uređaj prilikom posete veb adresi. Kolačići se nakon preuzimanja šalju na originalnu veb adresu prilikom svake sledeće posete. Za više informacija o kolačićima posetite: allaboutcookies.org

Možete da promenite podešavanja pretraživača da biste u bilo kom trenutku uklonili, blokirali ili povukli svoj pristanak na kolačiće. Ali u nekim slučajevima to može uticati na vašu sposobnost korišćenja naše veb stranice. Pretraživači prepoznaju različite vrste kolačića i omogućavaju vam da ih drugačije tretirate.

Postoje dve glavne vrste kolačića – kolačići prve i treće strane: Kolačići prve strane su oni koje postavlja veb adresa koju pretražujete. Kolačići treće strane postavljaju druge stranice; na primer, ako je video ugrađen sa Jutjub veb adrese, Jutjub može postaviti svoj kolačić.

Kolačići takođe mogu imati različito trajanje. Kolačići sesije traju dok ne napustite veb adresu, a drugi mogu trajati danima ili mesecima kako bi veb lokacija prepoznala vas i vaše postavke prilikom sledećih poseta.

Na ovoj stranici koristimo brojne različite kolačiće, a to su: Striktno nephodne kolačiće koji su omogućavaju korisnicima da se kreću po veb adresi i koriste njegove funkcije, i kolačiće performansi, koji prikupljaju informacije o tome kako korisnici koriste veb adresu, kao što su stranice koje su najposećenije. Ovi kolačići prikupljaju samo anonimne podatke i koriste prikupljene podatke isključvo za poboljšanje veb lokacije.

Na veb adresi koristimo ‘Google Analitiku’ koji koristi kolačiće za prikupljanje ove vrste informacija. Kliknite ovde za više informacija o Google-ovoj politici privatnosti ili ukoliko biste da isključite ‘Google Analitika’ opciju praćenja na svim veb adresama, kliknite ovde.

Na ovoj stranici koristimo brojne usluge trećih strana, od kojih neki mogu postaviti kolačiće na vaš računar kada ga koristite.

Za politike privatnosti svakog dobavljača pogledajte sledeće linkove:

Facebook

Vimeo

WordPress

YouTube

Twitter

Instagram

Ostale veb stranice

Naša veb adresa može da sadrži veze do drugih veb lokacija, koje su van naše kontrole i nisu obuhvaćene ovim Pravilima o kolačićima. Ako pristupite drugim veb lokacijama preko pruženih veza, operatori ovih veb lokacija mogu da prikupe podatke od vas i koriste ih u skladu sa svojom politikom kolačića, koja se može razlikovati od naše.

Ne prihvatamo nikakvu odgovornost ili odgovornost za postupke sa kolačićima takvih veb lokacija trećih strana i vaše korišćenje takvih veb lokacija je na vaš rizik.