Ана Спремић

Уметнички сарадник

Пијанисткиња Ана Спремић рођена је у Лозници 1993. године, где је завршила нижу музичку школу, док је средње музичко образовање стекла у МШ „Михаило Вукдраговић“ у Шапцу. Основне и мастер академске студије клавира завршила је на Факултету музичке уметности у Београду у класи др ум. Владимира Цвијића.
Као активан учесник мајсторских курсева, усавршавала се код истакнутих пијаниста и педагога: проф. др Арбо Валдма (Келн), Ђорђе Милојковић (Женева), Светлана Богино и Владимир Огарков (Нови Сад), Јокут Михаиловић (Београд), Лидија Бизјак (Париз), Марина Хорак (Лјубљана) и Рита Кинка (Нови Сад).
На основу постигнутих успеха на признатим републичким и међународним такмичењима била је добитник награде из Фонда за младе таленте „Доситеја“, Министарства омладине и спорта Републике Србије, од 2009. до 2012. године.

Премијерно је изводила дела младих српских аутора, а имала је прилику да свира и на фестивалима савремене музике КоМА и Ласциар вибраре. Нека од ових извођења емитовали су Соундарт Радио у Великој Британији, Елленсбург Цоммунитy Радио (ЕЦР) – Вашингтон, Радио Београд 2 и Радио Београд 3.
Као пијаниста и стални сарадник организације Културни елемент учествовала је у музичко-сценским перформансима „Плаисир д’амоур“ (у оквиру 56. Октобарског салона), пројекту „Штуке су долетеле у зору“ (затварање изложбе „Београдско сајмиште – повратак у будућност“), „Црвени октобар“, „Вајање времена“, „Са Тобом, у пустињи“ (концерт посвећен америчкој песникињи Емили Дикинсон) и др.

Од 2017. године Ана Спремић је доцент на Институту за уметничку игру у Београду, где ради као музички сарадник на смеру Класичан балет.

ana.spremic@kulturnielement.org

Socials

Leave a Reply

Your email address will not be published.