Ana Spremić

Umetnički saradnik

Pijanistkinja Ana Spremić rođena je u Loznici 1993. godine, gde je završila nižu muzičku školu, dok je srednje muzičko obrazovanje stekla u MŠ „Mihailo Vukdragović“ u Šapcu. Osnovne i master akademske studije klavira završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi dr um. Vladimira Cvijića.
Kao aktivan učesnik majstorskih kurseva, usavršavala se kod istaknutih pijanista i pedagoga: prof. dr Arbo Valdma (Keln), Đorđe Milojković (Ženeva), Svetlana Bogino i Vladimir Ogarkov (Novi Sad), Jokut Mihailović (Beograd), Lidija Bizjak (Pariz), Marina Horak (Ljubljana) i Rita Kinka (Novi Sad).
Na osnovu postignutih uspeha na priznatim republičkim i međunarodnim takmičenjima bila je dobitnik nagrade iz Fonda za mlade talente „Dositeja“, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, od 2009. do 2012. godine.

Premijerno je izvodila dela mladih srpskih autora, a imala je priliku da svira i na festivalima savremene muzike KoMA i Lasciar vibrare. Neka od ovih izvođenja emitovali su Soundart Radio u Velikoj Britaniji, Ellensburg Community Radio (ECR) – Vašington, Radio Beograd 2 i Radio Beograd 3.
Kao pijanista i stalni saradnik organizacije Kulturni element učestvovala je u muzičko-scenskim performansima „Plaisir d’amour“ (u okviru 56. Oktobarskog salona), projektu „Štuke su doletele u zoru“ (zatvaranje izložbe „Beogradsko sajmište – povratak u budućnost“), „Crveni oktobar“, „Vajanje vremena“, „Sa Tobom, u pustinji“ (koncert posvećen američkoj pesnikinji Emili Dikinson) i dr.

Od 2017. godine Ana Spremić je docent na Institutu za umetničku igru u Beogradu, gde radi kao muzički saradnik na smeru Klasičan balet.

ana.spremic@kulturnielement.org

Socials

Leave a Reply

Your email address will not be published.