Никола Каловић

Стручни сарадник

Никола Каловић је рођен 7. августа 1992. године у Горњем Милановцу. Завршио је гимназију „Таковски устанак“ где је показао велико интерсовање за пројекте и активности у оквиру плеса, позоришта и музике. Као љубитељ језика највише се посветио учествовању у пројектима које су кроз језик промовисале културу како нашег народа, тако и народа других земаља. Неки од тих пројеката су вечери француских шансона, мјузикл „Мамма Миа“ (на енглеском), позоришна адаптација Шекспирових дела (на енглеском).

Након завршене средње школе сели се у Београд где уписује француски језик, књижевност и културу на катедри за Романистику. Поред учествовања у различитим културним дешавањима у оквиру дана франкфоније постаје и члан аматерске позоришне трупе са матичне катедре „Лес је м’ен фоутистес“ у вођству професорке Бригитте Младеновић. Представе у којима је учествовао „Л’унифицатион дес деуx Цор éес“ и „Смалл Талк“ давале су се у Београду, Темишвару и Лјубљани.

Године 2016. Никола Каловић постаје део организационог тима дешавања Културног Елемента у оквиру сезоне „Музички Сводови Београда“, али и учесник у пројекту „Плаисир д’Амоур“, који се одиграо у склопу фестивала „Октобарски Салон“, а убрзо потом, 16. децембра постаје и званични члан организације.

nikola.kalovic@kulturnielement.org

Socials

Leave a Reply

Your email address will not be published.