Нина Косанић

Друштвене мреже

Пијанисткиња Нина Косанић рођена је у Краљеву 1993. године, где је завршила Основну и Средњу Музичку школу „Стеван Мокрањац“. Основне и мастер академске студије клавира завршила је на Факултету музичке уметности у Београду у класи др ум. Љиљане Вукеље.
Током средњег музичког образовања, 2011. године, проглашена је за најбољег ученика школе, а 2012. године примила је награду од Музичке школе „Стеван Мокрањац“ и од СО Краљево (одељење Министарства просвете) за ђака генерације. Захваљујући високом просеку у току академских студија добитница је Републичке стипендије Министарства просвете од 2013. до 2015. године, а потом и стипендије Фонда за младе таленте Министарства омладине и спорта Републике Србије.
Као активан учесник мајсторских курсева, усавршавала се код истакнутих пијаниста и педагога: проф. др Арбо Валдма (Келн), Лидија Станковић, Борис Краљевић, Јуриј Кот (Украјина).
Наступала је као солиста и камерни музичар у многим музичким школама и салама у Београду, Краљеву и Крагујевцу као што су Пароброд, Студентски културни центар, Дечји културни центар, Миксер; Музеј, Позориште, Општина града Краљева, Гимназија града Крагујевца… Као активни члан певачке групе ,,Тканица“ из Краљева,  Нина Косанић је наступала у Београдској филхармонији.
Са организацијом Културни елемент започела је сарадњу 2017. године када је учествовала у музичко-сценском перформансу Црвени октобар, у сарадњи са Музејем града Београда, а од 2018. године активно учествује у организацији концерата у оквиру организације Културни елемент и одговорна је за маркетинг активности организације на друштвеним мрежама.
Од 2018. године је наставник клавира у Музичкој школи „Невена Поповић“ у Београду.

nina.kosanic@kulturnielement.org

Socials

Leave a Reply

Your email address will not be published.