Nina Kosanić

Društvene mreže

Pijanistkinja Nina Kosanić rođena je u Kraljevu 1993. godine, gde je završila Osnovnu i Srednju Muzičku školu „Stevan Mokranjac“. Osnovne i master akademske studije klavira završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi dr um. Ljiljane Vukelje.
Tokom srednjeg muzičkog obrazovanja, 2011. godine, proglašena je za najboljeg učenika škole, a 2012. godine primila je nagradu od Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ i od SO Kraljevo (odeljenje Ministarstva prosvete) za đaka generacije. Zahvaljujući visokom proseku u toku akademskih studija dobitnica je Republičke stipendije Ministarstva prosvete od 2013. do 2015. godine, a potom i stipendije Fonda za mlade talente Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.
Kao aktivan učesnik majstorskih kurseva, usavršavala se kod istaknutih pijanista i pedagoga: prof. dr Arbo Valdma (Keln), Lidija Stanković, Boris Kraljević, Jurij Kot (Ukrajina).
Nastupala je kao solista i kamerni muzičar u mnogim muzičkim školama i salama u Beogradu, Kraljevu i Kragujevcu kao što su Parobrod, Studentski kulturni centar, Dečji kulturni centar, Mikser; Muzej, Pozorište, Opština grada Kraljeva, Gimnazija grada Kragujevca… Kao aktivni član pevačke grupe ,,Tkanica“ iz Kraljeva,  Nina Kosanić je nastupala u Beogradskoj filharmoniji.
Sa organizacijom Kulturni element započela je saradnju 2017. godine kada je učestvovala u muzičko-scenskom performansu Crveni oktobar, u saradnji sa Muzejem grada Beograda, a od 2018. godine aktivno učestvuje u organizaciji koncerata u okviru organizacije Kulturni element i odgovorna je za marketing aktivnosti organizacije na društvenim mrežama.
Od 2018. godine je nastavnik klavira u Muzičkoj školi „Nevena Popović“ u Beogradu.

nina.kosanic@kulturnielement.org

Socials

Leave a Reply

Your email address will not be published.