Politika privatnosti

Organizacija Kulturni еlement je udruženje registrovano u Srbiji pod matičnim brojem 28071299. Zvanična osnivačka adresa organizacije je Brodarska 48, Beograd (Novi Beograd), a kancelarija se nalazi u Zgradi Beograđanka, Masarikova 5. Kulturni еlement poštuje Vaše pravo na privatnost i posvećen je bezbednom tretiranju Vaših ličnih podataka. Kulturni еlement kontroliše obradu vaših ličnih podataka i osigurava da se oni koriste i čuvaju u skladu sa Opštom uredbom EU o zaštiti podataka o ličnosti.

 

U daljem tekstu objašnjeno je na koji način će Kulturni еlement koristiti bilo koje lične podatke koje prikuplja o Vama i kako ih čuva. Takođe je objašnjeno kako možete da kontrolišete podatke kojima Kulturni еlement raspolaže, uključujući i način na koji možete da ažurirate svoje podatke u slučaju da se oni promene.

 

Davajući Vam jasne i detaljne informacije o tome kako Kulturni element koristi Vaše lične podatke radi svog legitimnog interesa kao i zaštite Vaše privatnosti, omogućeno je pružanje personalizovanijeg iskustva svakom od vas.

 

Koje podatke Kulturni еlement prikuplja o Vama

Spisak adresa

Kulturni еlement prikuplja Vaše lične podatke kada odlučite da ostvarite kontakt sa organizacijom. To se obično događa kada se prijavite za primanje e-pošte od Kulturnog Еlementa i pristanete da dobijate vesti o najnovijim produkcijama, datumima turneja i različitim aktivnostima i projektima organizacije. Kulturni Еlement koristi MailChimp platformu za dostavu elektronske pošte i uz pomoć njihovih alata prikuplja statističke podatke koji se tiču otvaranja e-pošte i klikova koji organizaciji pomažu u praženju i poboljšanju elektronske pošte. Više informacija možete potražiti u politici privatnosti kompanije MailChimp ovde.

 

Podaci veb stranice

Kulturni еlement čuva vašu IP adresu kada koristite veb lokaciju organizacije ili uslugu e-pošte. Kulturni еlement takođe prati način na koji publika koristi veb stranicu organizacije kako bi svakom posetiocu ponudio najbolje moguće iskustvo. Veb lokacija Kulturnog еlementa koristi kolačiće koji čuvaju informacije o Vašem ponašanju na mreži, preferencijama i podešavanjima, i vašem digitalnom kretanju kroz veb lokaciju organizacije. Kolačići i evidentiranje IP adresa prikupljaju se kako bi Kulturni еlement mogao da prati promet na veb lokaciji i ponavlja statistiku posetilaca putem Google analitike. Ovi podaci se obrađuju na način koji ne identifikuje nijednog pojedinca; u pitanju su anonimne informacije koje se čuvaju privremeno. Za više informacija pogledajte politiku kolačića Kulturnog еlementa.

 

Društveni mediji

U zavisnosti od Vaših podešavanja ili politike privatnosti usluga društvenih medija poput Facebook-a, Instagram-a ili Twitter-a, KulturnI еlement može pristupiti Vašim ličnim podacima na tim nalozima kada nam pišete. Kulturni еlement takođe prikuplja i prati anonimne podatke o svojoj publici na društvenim medijima kako bi bolje razumeli profile i ponašanje ljudi koji se angažuju sa organizacijom na mreži. Za više informacija o tome kako da kontrolišete podešavanja privatnosti za ove usluge, molimo Vas da pročitate Uslove i odredbe relevantne platforme društvenih medija.

 

Deljenje podataka

Organizacija Kulturni еlement usko sarađuje sa drugim organizacijama u Srbiji sa kojima ima posebne i dugogodišnje veze. S tim partnerima u Srbiji Kulturni еlement može sklopiti pravni sporazum o deljenju podataka i uvidu u podatke i dobiti izveštaje o proizvodnji putem ShowStats-a (o veličini rezervacije, o obrascu rezervacija i drugi anonimnih podataka izuzev poštanskih brojeva). To pruža priliku organizaciji da bolje razume publiku, lokalni i nacionalni kontekst, da izmeri i oceni način na koji naša publika reaguje na različite marketinške aktivnosti kako bi osigurali da su te aktivnosti dobro ciljane, relevantne i efikasne.

Lični podaci koje Kulturni еlemetn poredi i koristi mogu da uključuju:

  • Puno ime
  • Pol
  • Kontakt podatke (telefonski brojevi, pune adrese, adrese e-pošte) za određenu registraciju (radionice, audicije)
  • Informacije o ravnopravnosti prikupljene u našem Upitniku o ravnopravnosti (npr. Pri zapošljavanju)

 

Treće strane

Vaše podatke Kulturni еlement takođe može dobiti od trećih strana, kao što su organizacije sa kojima Kulturni еlement zaključuje ugovor. Te organizacije ne bi trebalo da prenose Kulturnom еlementu Vaše podatke bez Vašeg znanja i samo u slučaju da su te informacije potrebne pri izvršavanju ugovora. Treća strana će Vam tražiti dozvolu za deljenje Vaših podataka sa Kulturnim еlementom u marketinške svrhe. Potrebno je proveriti njihovu Politiku privatnosti kada date svoje podatke da biste u potpunosti razumeli način na koji će oni obrađivati i štititi Vaše podatke.

 

Zašto Kulturni еlement sakuplja informacije od Vas

Lični podaci koje dajete kada se pridružite listi e-pošte Kulturnog еlementa koriste se kako biste bili u toku sa događajima i aktivnostima organizacije. Takođe pomaže organizaciji da bolje razume Vaše potrebe i kontaktira Vas ukoliko treba da dobije ili pruži dodatne informacije.

 

Sa kim Kulturni еlement deli Vaše podatke

Budite sigurni da Vaše lične podatke Kulturni еlement ne deli ni sa jednom drugom firmom ili trećom stranom bez Vašeg pristanka. Podaci se nikada ne prodaju niti dele.

 

Koliko dugo Kulturni еlement čuva Vaše podatke

Kulturni еlement će čuvati vaše lične podatke onoliko dugo koliko je neophodno da bi ispunio svrhu za koju su prvobitno prikupljeni. Ako ste dali saglasnost za direktan marketing, Kulturni еlement će prestati da obrađuje vaše podatke nakon što primi povlačenje Vašeg pristanka.

 

Kako Kulturni еlement štiti podatke

Organizacija Kulturni еlement je posvećena zaštiti ličnih podataka koje dajete. Kulturni еlement usvaja jake i odgovarajuće tehnologije i politike, kako bi Vaše informacije bile zaštićene od neovlašćenog pristupa i nepravilne upotrebe. Mreža Kulturnog еlementa je zaštićena enkripcijom.

 

Pristup Vašim ličnim podacima

Kulturni еlement želi da osigura da Vi imate kontrolu nad Vašim ličnim podacima. Vi Imate određena prava prema EU zakonima o zaštiti podataka koja mogu biti podložna ograničenjima i / ili restrikcijama.

 

U svakoj e-pošti koju Vam Kulturni еlement pošalje postoji opcija da se u bilo kom trenutku odjavite sa liste primaoca ili možete zamoliti da to uradi organizacija slanjem poruke na adresu info@kulturniеlement.org.

Ukoliko želite da izmenite podatke koje ste naveli ili mislite da su zapisi organizacije netačni, pošaljite nam nove podatke na info@kulturniеlement.org kako bi bili ažurirani.

 

Promene u Politici privatnosti Kulturnog еlementa

Kulturni element nastoji da redovno prati i ažurir Politiku privatnosti. Politika privatnosti poslednji put je ažurirana 17. juna 2020. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.